Kosovo suspends all commercial flights

NEWS FLASH


The government of Kosovo will suspend all commercial flights to and from Pristina Airport until further notice in an attempt to curb the outbreak of the coronavirus Covid-19. The measure will come into effect on March 16 at midnight. It excludes medical evacuation and military flights.

Comments

  1. Anonymous12:36

    Absolutely the right move to contain this evil mess...

    ReplyDelete
  2. Anonymous16:32

    I totally support them

    ReplyDelete
  3. Anonymous21:06

    GM will perform multiple daily fligts to ZRH and BSL in the next few days.

    ReplyDelete
  4. Public health above commercial/corporate interests, as it should be.

    I hope ordinary citizens support authorities in ensuring our most vulnerable citizens are protected.

    ReplyDelete
  5. Anonymous00:11

    It's germany only anyways

    ReplyDelete
  6. Anonymous00:56

    respect from macedonia we should all follow their lead on this one

    ReplyDelete
  7. Anonymous21:49

    LJU is next to close down: Uradni govorec vladnega kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom Jelko Kacin je ob robu današnjega sestanka z direktorji bolnišnic napovedal, da se bo s torkom ustavil tudi letalski promet. Zatrdil je, da bodo storili vse za zajezitev virusa, ki se hitro širi. Opozarja, da je zadnji trenutek, da se začnemo odgovorno obnašati.

    Omejitev za letalski promet bodo sicer uveljavili dan pozneje kot za siceršnji javni promet, da se lahko nekatera letala še vrnejo domov. Po besedah Jelka Kacina si prizadevajo oz. iščejo možnosti, da bi reševali posamezne državljane, če bi bilo treba, da jih gredo kam iskati.

    Tudi če ste letalsko vozovnico že kupili, ostanite doma
    To vnaprej najavljajo zato, da bi vsem tistim, ki razmišljajo o tem, da bi izkoristili že plačane vozovnice, dopovedali, naj tega ne počno, ker se ne bodo mogli vrniti v Slovenijo, je pojasnil. Ob tem je opozoril, da bodo vse države okoli Slovenije zaprle zračni prostor v nekaj dneh.

    Že v ponedeljek pa se bo ohromilo javno življenje v Sloveniji, med drugim se zaustavlja potniški promet. Za nujne vožnje bodo ostali taksiji. "Čim bolj se moramo zavezati, da se bomo sami osamili in da se tako virus zajezi," je dejal Kacin.

    ReplyDelete

Post a Comment

EX-YU Aviation News does not tolerate insults, excessive swearing, racist, homophobic or any other chauvinist remarks or provocative posts with the intention of creating further arguments. A full list of comment guidelines can be found here. Thank you for your cooperation.