Air Serbia's A330 to arrive on May 11


Air Serbia is expected to take delivery of its first wide-body aircraft, the Airbus A330-200 on May 11, according to the airline's Chairman Siniša Mali. The jet will arrive from Abu Dhabi in order for it to be added to the Serbian registry before flying back to the Emirati capital a few days later for cabin configuration. It will then undergo a supplemental type certificate approval process by the United States Federal Aviation Administration (FAA), which is a type of certificate issued when an applicant has received FAA approval to modify an aeronautical product from its original design. The 254-seat jet will then be ferried back to Belgrade in early June in order to prepare for its first commercial service to New York on June 23. It sports the registration YU-ARA.

The aircraft is being leased from Jet Airways for a five-year term. Over the weekend, the A330 performed a two-hour test flight over the United Arab Emirates following an engine change. Air Serbia's Chairman has refuted recent media claims that the airline has not secured necessary permits for its flights to the United States and that the aircraft is unlikely to arrive in Belgrade on time. Mr Mali noted that "there are no problems" and insisted that the inaugural service to New York will take off as scheduled on June 23. The carrier plans to operate five weekly flights on the route. The jet has already been painted in Air Serbia's livery.

Air Serbia A330 test flight operated on Sunday

In March, the United States Department of Transportation (DoT) issued an order granting Air Serbia rights to operate scheduled passenger, cargo and charter flights to the US. The DoT gave interested persons 21 days to file objections to the order, however, none were received within the time period provided. It then concluded, "We tentatively find that grant of this authority is in the public interest; that the applicant demonstrated, based on the record, that it is financially and operationally qualified to perform the services authorised; and that the applicant is effectively controlled by citizens of its claimed homeland".

Comments

  1. Anonymous09:03

    Great news. Livery looks nice.

    ReplyDelete
  2. Anonymous09:04

    So it goes back to AUH afterwards and arrives at the end of the first or early second week of June. Isn't that cutting it a bit close?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:08

      Why? That's more than enough time to do a few test flights and it's ready. The crew will be trained by then and all the work on the plane will be done in Abu Dhabi.

      Delete
  3. Purger09:04

    QATAR KUPUJE MERIDIANU

    Qatar je izjavio da je u završnim pregovorima za kupnju 49% dionica u Meridiani, no kupnju uvjetuje restrukturacijom i smanjenjem zaposlenika. Qatar je obavio razgovore sa sindikatima i vladom koja sponzorira restrukturaciju, a odluku će donjeti do kraja lipnja. Ovo svakako nisu dobre vijesti za Etihad koji i ovako ne uspjeva preokrenuti Air Berlin, Alitaliu i Darwin (Etihad Regional) u profitabilnost. Novi, jak igrač u Italiji svakako će još više otežati ovaj posao u prvom redu u Alitaliji, ali isto će se reflektirati i na Air Berlin (linije prema Italiji), Darwin (koji je pokazao velik interes obavljanja regionalnih letova u Italiji), te Air Serbiji (logično je da će Meridijana pokrenuti feeding linije na prostor Balkana koji joj je prirodan feeding teritorij, a poglavito u kontekstu ogromne albanske dijaspore u Italiji, te turista i povezanosti Italije sa Crnom Gorom i Hrvatskom, te hodočasnika u Međugorje).

    Meridiana trenutno ima 20 zrakoplova od čega 4 širokotrupca. Meridiana je vlasnik Air Italy. Baze su joj u Milanu Malpensi, Milanu Linateu, Napulju, Rimu i Veroni, a hub u Olbiji.

    Istoremeno Qatar razmatra mogućnost kupovine 25-49% udjela u Royal Air Marocu, te je započeo pregovore sa vladom, no prvo će se koncentrirati na kupnju Meridiane.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:22

      Ovo su loše vesti za OU jer je Qatar kupio Merdijanu umesto OU.

      Delete
    2. Anonymous09:25

      Pa tko je očekivao da će kupiti OU?

      Delete
    3. Anonymous09:27

      Pre neki dan si preneo dezinformaciju u vezi A330 a danas ti je post OT.

      Delete
    4. Anonymous09:35

      Purger, samo naprijed, ove cheerleadersice su očito u PMS-u!

      Delete
    5. Anonymous09:43

      Sve brijem, ali ne brijem ovu stalnu potrebu da se u svakoj vijesti iz zrakoplovne industrije traži komu je to loša vijest. Loše za ovoga, loše za onoga... Možete li naprosto reči tko tu ima neki opportunity i stati na tome? Predvidjati kako če nekomu posao trpjeti jer je netko na tisuču kolimetara udaljenosti dobio novog investitora ili otvorio novu liniju, drugorazredno je gledanje u tarot karte.

      Delete
    6. Anonymous09:52

      Dakle, u raspravi treba samo naglašavati pozitivne stvari, nikako negativne, jer svijet tako funkcionira?

      Delete
    7. Anonymous10:29

      Ni negativne ni pozitivne, nego istinite, ako me kapiras...

      Delete
    8. Anonymous10:30

      E Purgeru, gle, ipak stize A330, ja mislio nema nista od toga...

      Delete
    9. Purger10:31

      Zrakoplovni business je vjerovatno najdinamičniji business u svijetu sa ekstremno brzim promjenama (u 5 godina izmjeni se iz korijena). Uz to priča je globalna i svaki potez u široj regiji, a posebno u svojoj mikroregiji, i te kako utječe na poslovanje kompanija. Ovo se posebno odnosi na malene kompanije (poput Croatije, Adrije, Air Serbije i Montenegra) koje su ekstremno ranjive i meta velikih igrača. Uz to i svaki potez koji nije direktno namjenjen udaru na takve kompanije indirektno se reflektira na te kompanije čak iako nisu bili meta tim potezom.

      Kupnja Meridijane od strane Qatara svakako će naškoditi Etihadu (a svi znamo kakav rat se vodi na minijaturnom prostoru MEB3: Emirtes, Qatar i Etihad, te da je Etihad tu daleko najmanji i najranjiviji). Samim time to je dvostruka opasnost za Air Serbiju (slabiji Etihad i Meridijana koja je u neposrednom susjedstvu).

      Jednako tako bi i slabljenje Lufthanse bilo pogubno za Croatiju, a nagla ekspanzija Etihada na Air Berlin, Darwin, Niki i Alitaliju svakako je bila ogromna opasnost za Lufthansu, pa time i Croatiju. Upravo zato Lufthansin protuudarac i je toliko snažan. Još veći udarac na poslovanje Croatije je bio ulazak Etihada u Air Serbiju i ja sam to okarakterizirao kao krucijalno i egzistencijalno za Croatiju, koliko god CEO CTN-a tvrdio da to nema nikakvog utjecaja na Croatiju. Eto nakon dvije godine pokazalo se kolko sam bio u pravu. Jednako tako investicija Qatara u Meridijanu će imati utjecaj i na Air Serbiju.

      Naravno, nemojmo se zanositi da je tu Croatia još ranjivija i da će ovaj potez škoditi i njoj samoj (eventualno otvaranje Meridijanine linije za Zagreb, letovi za Jadranske destinacije, manje feedinga).

      Zatvarati oči nad time, zabijati glavu u pjesak i tvrditi da je sve super, te ružice cvatu je ogromna pogreška koja neoprezne poslovnjake može odvesti u ubrzan bankrot. Pristup informacijama, te promptan odgovor na tako što, još bolje preliminaran, može umanjiti posljedice.

      Delete
    10. Purger10:32

      Ja vas još jednom molim da ne iznosite neistine vezane uz moje ima. Ja apsolutno nigdje i nikada nisam tvrdio da A330 neće doći!!! Niti to mislim!

      Delete
    11. Anonymous10:42

      PURGER
      Post subject: Re: JAT - Air Serbia - Zbirna temaPostPosted: Thu Apr 21, 2016 5:52 pm


      Joined: Wed Feb 15, 2006 9:25 am
      Posts: 14721
      Location: Zagreb
      Auuuu, ovo je ozbiljno
      AIR SERBIA I BEZ AVIONA I BEZ DOZVOLE ZA LETOVE DO NJUJORKA

      Delete
    12. Anonymous11:49

      Ostavite Purgera na miru, članak je objavila aviatica.rs!

      http://www.aviatica.rs/air-serbia-bez-aviona-bez-dozvole-za-letove-njujorka/

      Delete
    13. Anonymous11:53

      Sta si ti pravni zastupnik? Rekao sam da je preneo a ne napisao, uz komentar: Auuu, ovo je ozbiljno!

      Delete
    14. Anonymous12:38

      Za jednog eksperta za kakvog Purger slovi, dovoljno je bilo pročitati prvi pasus tog teksta pa zaključiti da ne samo da nije u pitanju bilo šta ozbiljno već je tekst budalaština prve klase.

      No on ga je prokomentirao sa: "Auuuu ovo je ozbiljno". Onako ekspertski.

      Delete
    15. Anonymous12:39

      Što tebe briga jesam li mu pravni zastupnik, članak je objavila aviatica.rs, portal koji nije baš neozbiljan, a svačije je pravo da članak prenese. Druga je stvar ako se neke stvari ne žele komentirati (ne ulazim u točnost članka čije tvrdnje još nisu provjerene).

      Delete
    16. Anonymous12:44

      Ocigledno da navodi iz tog teksta nisu tacni posto je u medjuvremenu porcureo raspored dolaska A330 (direktno iz JU) i ne da nije bio planiran da dodje 24. aprila u Beograd nego se potpuno poklapa sa navodima danasnjeg teksta sa ExYu aviation. Stize u Beograd 11.5 na 2 dana, a onda se vraca u AUH. Konacan dolazak je 8.6. Sto se tice teksta u Aviatici, bio je u svrhe predizborne kampanje. Ne znam kako ocekujes da avion kome su se 23.4 u AUH montirali motori stigne u BEG tog istog dana na promociju. A da ne govorim o delu o ne utvrdjenoj efektivnoj kontroli. U danasnjem tekstu se lepo vidi da je DOT izdao pozitivno misljenje bas po tom pitanju, a to misljenje je potpisao predsednik SAD 11.1.

      Delete
    17. Anonymous12:52

      Autor Teksta nema vezu sa vezom Predizborno placen cista glupost .
      Ne zna da je 9W prebacio Evropski Hub u AMS i potpisao ogromnu saradnju sa DL-KL i da ukidaju dalje letove za EWR ostaje samo YYZ a svi letovi se obavljaju sa A333.
      INN-NS

      Delete
    18. Anonymous13:04

      This comment has been removed by the author.

      Delete
    19. Purger15:38

      Članak iznosi vrlo ozbiljne optužbe, konkretne činjenice, dokumente i izvore. Air Serbija ga može demantirati ili ne, isti može biti istinit, djelomično istinit ili neistinit, vrijeme će pokazati. No, činjenica je da su iznesene optužbe vrlo ozbiljne.

      Čak i da je sve to istina, ne znači da će se isto u konačnici desiti. Za to i postoje politički pritisci, lobiranje, novac...

      Na koncu rekao sam i autoru teksta: "ako taj avion i ode za par mjeseci, doći će drugi. Jedino što bi tu bilo neozbiljno je da Air Serbija nema fiksan ugovor u kome Jet plača penale i naknađuje gubitak Air Serbiji. Ako to nemaju, a ušli su u takav posao onda su diletanti, a što do sada nisu pokazali. Ako su iole ozbiljna firma rentat će drugi avion, Jet će platiti razliku i svi sretni i veseli. Ne vidim u tome nikakvog problema". I nema ga. Avioni se mijenjaju not a big deal.

      No, još jednom naglašavam. To što postoji mogućnost da se taj avion vrati Jetu nakon par mjeseci jest ozbiljno, ali to ne znači da avion NEĆE DOĆI U BEOGRAD. To ne tvrdi ni autor članka, niti sam ja ustvrdio, prenio ili insinuirao na bilo koji način. Pa vas molim da ne izokrečete moje riječi.

      Za kraj želim samo napomenuti kako izokretanje pozornosti sa glavne teme "Qatar kupuje Meridianu" na prizemna podmetanja da bi se rasprava vodila o tome što je netko rekao ili ne o potpuno drugoj temi, jest neprihvatljiva metoda skolona političarima ne i srukovnom forumu. Lansirati dezinformaciju da sam ja izjavio kako avion neće doći u Beograd i time potpuno maknuti raspravu sa izvorne teme ipak nije nivo na kojem bi se trebala voditi zrakoplovna rasprava.

      Delete
    20. Anonymous15:56

      A gde su tacno "konkretne cinjenice" u tom tekstu? Neimenovani izvor iz firme? Mnogo vise cinjenica ima u danasnjem tekstu, a to je da je avion uzet na 5 godina, da su radjeni trenazni letovi tokom vikenda pa se cak i poklapaju datumi sa slikom koju je neko postavio nize.

      Delete
    21. Anonymous16:06

      Ovde je glavna tema A330, da te podsetim.. Tvoje ushicenje tim tekstom i njegovo brzopleto objavljivanje je najbolji dokaz tvog razmisljanja jer da si hteo mogao si proveriti par cinjenica u roku od par minuta na netu i uvideti da se radi o obicnoj neistini plasiranoj pred izbore.
      - Ugovor je napravljen na 5 godina a ne na par meseci.
      - Lazi oko problema sa dozvolom za letove za USA
      - predstavljanje aviona u sred predizborne tisine u suboti 23.04.
      - Etihadov A330 koji zbog "probelama sa statikom vec mesecima cuci u hangaru"

      Jel su ovo ozbiljni argumenti u tom tekstu kome si lakoverno poverovao?

      Delete
    22. Purger16:32

      Taj tekst je tu objavljen i ja sam ga prenio na CAF-u uz napomenu "ovo je ozbiljno". I to jesu ozbiljne optužbe. Vrijeme će pokazati jesu li istinite ili ne. Tema je prožvakana, svi su rekli što su imalo na tu temu, čak štoviše ja nisam u raspravi ni ovdje ni na CAF-u pretjerano sudjelovao upravo zbog toga što sam rekao "čak i ako je istina nabavit će se drugi avion za par mjeseci". Ali još jednom, optužbe jesu ozbiljne!

      Kao što rekoh "Qatar je u finalnim pregovorima oko kupnje Meridijane", a to će imati vrlo ozbiljne posljedice na širu regiju.

      Delete
    23. Anonymous16:43

      Ja ne vidim da je Purger lakoverno poverovao tekstu ni da je nešto ushičen. Čovek je rekao da je su optužbe ozbiljne i preneo tekst koji je i ovde objavljen. I o tome smo ovde pisali ceo jedan dan, šta se opet na to vračamo?

      Ima Purger pravo. Ovo je neko sad izneo da skrene pozornost sa teme o Meridiani.

      Delete
    24. Anonymous17:07

      Kako mozete verovati tekstu nije mi jasno . 9W ukida EWR i ostaje samo linija za YYZ na kojoj ce da leti A333 ne A332 .
      Letovi BOM-AMS , DEL-AMS let obavlja A333 .
      I jos nesto 3 A332 su dry leased za TK , 1 A332 je dry leased za EY i sad 1 je dry leased za JU i uvek ih vracaju kad im treba . I pritom imaju porudzbinu od 12 A333 tako da je sigurno upravu sa tim ne istinama .
      INN-NS

      Delete
    25. Purger17:35

      A gdje si ti pročitao da ja vjerujem tekstu?

      Delete
    26. Anonymous17:37

      "Auuu ovo je ozbiljo" i prenesen tekst u celosyi nije likovanje?! Evo, cak i sada tvrdoglavo tvrdi da su optuzbe iz teksta ozbiljne a nece da kaze sta je u tekstu ostalo istina?

      Delete
    27. Anonymous18:13

      Purger,

      Ako ste vi doista uzeli ono propagandno smeče za ozbiljno (koje nema niti jednu činjenicu u sebi več hrpu izmišljotina koje bismo trebali vjerovati potpisniku na časnu riječ koju je pustio u svrhu predizborne propagande u Srbiji), ja onda nemam drugog izbora no uzeti svaki vaš dalji post na ovom blogu sa velikom dozom sumnje i rezerve. Najprostije, ne mogu se osloniti na sud eksperta koji je u stanju onako nešto shvatiti ozbiljno. To bi značilo da vam svaki prevarant sa ulice može veoma lako prodati svaku vrstu propagande i izmišljenih gluposti te vas olako nasamariti.

      Delete
    28. Anonymous18:16

      "Ja ne vidim da je Purger lakoverno poverovao tekstu ni da je nešto ushičen. Čovek je rekao da je su optužbe ozbiljne i preneo tekst koji je i ovde objavljen. I o tome smo ovde pisali ceo jedan dan, šta se opet na to vračamo?

      Ima Purger pravo. Ovo je neko sad izneo da skrene pozornost sa teme o Meridiani."

      Ne kaže se pozornost nego pažnja, i ne kaže se vračamo nego vraćamo... Komšije i dalje ne znaju ekavicu...

      Delete
  4. Anonymous09:09

    What happens when the plane needs to go for scheduled maintenance? I assume Jat Tehnika is not certified for A330s.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:35

      It goes to FCO.

      Delete
    2. Anonymous09:59

      Well didn't they mention how an Etihad A340-500 will be dispatched in case of problems. Apparently it sits in the hangar at AUH.

      Delete
    3. JATBEGMEL11:06

      The aircraft is doing heavy maintenance in AUH currently and shouldn't need great attention when it arrives in BEG. Engines were changed and is why there was a 2 hour zone flight. In the event that the A330 needs special attention, either the A345 or another A330 will be brought in from AUH.

      Delete
    4. Anonymous11:11

      Both engines were changed? What's the engine type?

      Delete
    5. Anonymous12:11

      Svaki motori se menjaju posle odredjenog vremena a motori su ostali istog tipa GE CF6 .
      INN-NS

      Delete
    6. Anonymous14:02

      Does Jat Tehnika holds the licenses for CF6 overhaul since it's General Electric?

      Delete
  5. Anonymous09:11

    Anyone has an idea on which routes the A330 will be used for testing purposes? Has it been added into the system?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:36

      That won't happen before it is added to the Serbian registry between 11-13 May.

      Delete
  6. Anonymous09:16

    Great info based on facts unlike some other sources. AUH airport is not exactly plane spotters paradise so no pictures have surfaced of that first flight in Air Serbia colors. May 11 at BEG will be a first real opportunity to get close and see the new plane in action!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:22

      +1

      Delete
    2. JATBEGMEL11:09

      Tried to get a photo of it recently in AUH and it wasn't visible. There was another all white A330 but not that of JU. UAE isn't spotter friendly.

      Delete
  7. JU520 BEGLAX09:17

    They should do some training flights which are same time PR. Suggest to use destinations with potential for JFK such as VIE ATH TLV BEY SKG BUH etc
    Also I hope to see that bird in ZRH once a while during days they hve no JFK rotations or in between

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:24

      I think places like ZRH and TIV have the biggest chance. Same places where the DC10 use to be dispatched in its last few years of service. But you are completely right. They should use it to cities where they will be getting transfer passengers from and to me it seems Air Serbia is counting on the wider region rather than ex-Yu.

      Delete
    2. Anonymous09:48

      JU520, could you please explain us the Swiss schedule operations of the new 777 before first intercontinental flights (and the time frame).
      I remember that the crews trained on Austrian 777s before that.

      Delete
    3. JU520 BEGLAX10:30

      LX HB-JNA arrived 29Jan. First flight 08FEB to GVA. Until 21FEB daily TO GVA BCN FRA and some rotations to LHR. 21FEB first flight to JFK. Same time this aircraft still does 1 Europe rotation. With 27mar 777 to JFK were stopped and it flies now daily to YUL until August. YUL and JFK are only training destinations. 30MAR JNB arrived, first pilot training flights in Schwerin Germany. 08apr starting to 3 weekly HKG flights, as of 10may daily. Since march there is more European dest such as PRG HAJ ATH. VCE will follow too
      JNC to arrive 30apr. Europe rotations until Aug, afterwards long haul and TLV only. 01aug Swiss olympic team flying ZRH-GIG-GRU. Daily GRU rotations during Aug. As of 01sep 6 B777 in fleet operating LAX SFO HKG BKK SIN TLV. Out of them LAX BKK HKG daily

      Delete
    4. Anonymous11:04

      I think that only if the prices stay up to 400€,people from VIE,TLV,ATH,SKG etc..will travel with air serbia,let's hope they'll do.

      Delete
    5. Anonymous11:28

      thanks, JU 520.
      Do you have information about ETOPS clearances at Swiss?

      Delete
    6. Anonymous12:13

      Koliko ja znam ASL bi trebalo do LHR,SVO i AUH da leti promotivan let i jos nekoliko destinacija po evropi ako ostane pri tome.
      INN-NS

      Delete
    7. JU520 BEGLAX12:28

      To be very exact, i m checking this with the 777 fleet chief. Once he responded will get back to you. It might takes more than a day

      Delete
    8. Anonymous00:28

      the status of ILS Cat ops would be interesting, too.

      Delete
  8. Anonymous09:44

    Koliko puta cemo citati o ovom avionu pre nego stigne na BEG?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous09:50

      Svaki put kada budu bile nove informacije o njemu što je i logično.

      Delete
  9. Anonymous10:14

    Hope we will get spotters to take some photos :)

    ReplyDelete
  10. Anonymous10:17

    I'm keen to see the interiors. I know we have had renderings but would like to see the actual final product.

    ReplyDelete
  11. Anonymous11:10

    How are sales going for the JFK flight? Any info?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous11:26

      Very good. Region responding strongly too.

      Delete
    2. The sales are better then they expected but, the region and close area are responding, the starting 3 months sales are very good. then theres slow one month in October and it picks up end of October.

      Delete
    3. Anonymous14:32

      when you go online on JU site and try to book a tkt to JFK you can see / chose a seat ...so far as one can see there are plenty of available seats for the inaugural flight...of course this is not an accurate count but to me this doesn't look like "great" ... Anyways good luck over the Atlantic!

      Delete
    4. Anonymous15:45

      Seat maps are an entirely irrelevant factor. Most people who book through the website and especially agencies never bother to choose a seat before check-in. If you want real information, buy an ExpertFlyer subscription and look up fare availability.

      Delete
    5. Anonymous01:41

      So not true. Especially for intercontinental flights.

      Delete
  12. Anonymous13:15

    Timetable

    http://i.imgur.com/NCd6RDc.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous13:30

      Thanks.

      ps nice that we can post pics in comments now :D

      Delete
    2. Anonymous13:31

      It's a bit small I can't see the text.

      Delete
    3. Anonymous13:43

      Copy image URL, paste in browser will be larger.

      Delete
    4. Anonymous14:08

      You can just zoom in your browser. What's the source of the image, just curious.

      PS: Mod - it's very inconvenient we don't see under which comments we are posting like before.

      Delete
    5. Anonymous23:39

      it was taken off a forum. Not sure who posted it.

      Delete
  13. Anonymous14:05

    You can just zoom in your browser. What's the source of the image, just curious.

    ReplyDelete
  14. Anonymous14:16

    What's the reason airlines even use the A332 instead of the A333 if not for the range?

    ReplyDelete
  15. Anonymous15:10

    Air Serbia A330 today:

    http://iconosquare.com/p/1236897045666066680_1296752555

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous15:23

      Woow very nice!

      Delete
    2. Anonymous23:40

      Looks fantastic. I believe first photo of the entire bird.

      Delete
    3. Anonymous04:46

      WOW!
      http://s32.postimg.org/eq52c0n5x/Wxxs_VAJLSBs_Fa.gif

      Delete
  16. Anonymous15:26

    President of Turkey Erdogan and 150 businessmen just came to Zagreb with A332 for discussion about investment in Croatia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous15:47

      nothing good comes out of these people...

      Delete
    2. Anonymous10:43

      Neo-Ottoman and his janissaries.

      Delete
  17. Anonymous15:40

    Aviolet are starting charters to Burgas (BOJ) from June.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous17:58

      Great news for BEG!

      Delete
  18. Anonymous16:08

    here is the whole A330. Looks quite ok IMHO
    https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/13094131_1255299681165151_5789613076334076392_n.jpg?oh=5e7241cd890cd94f2ec18b3fec894341&oe=57A7DA87

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous17:03

      Is that an Alitalia 772 nexto to it? Did they move their heavies MRO to AUH?

      Delete
    2. Purger17:37

      Nice!Very nice!

      Delete
    3. Anonymous00:26

      the 777 should be a former Vietnam jet, will be delivered soon to AZ.

      Delete
  19. Anonymous17:27

    Can this a/c make 2 rotations e.g. NYC and PEK or 5 times to NYC per week is enough?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous17:57

      It can.

      Delete
    2. Anonymous23:42

      It can but leaves no room for possible maintenance and down time. Until they get a second A330 I wouldn't be introducing anything else. They can if they bring down the frequency of JFK flights during the winter to say 3 p/w.

      Delete
  20. Anonymous17:34

    OT: OU board members will be elected through head-hunting agencies

    http://www.poslovni.hr/hrvatska/uprave-janafa-hep-a-ca-i-hz-a-birat-ce-head-hunteri-312054

    ReplyDelete
  21. Anonymous23:38

    Can't wait to see it in BEG.

    ReplyDelete
  22. Anonymous00:00

    OT:
    Well, I know that this sounds dumb, but, according to beg.aero, Turkish launches 4 weekly seasonal flights from Antalya to Belgrade, starting 28.5???

    Any info about that??

    Source: http://www.beg.aero/strana/7731/%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%9A%D0%B0?kompanija=395&odDan=1&odMesec=3&odGodina=2016&destinacija=&doDan=31&doMesec=10&doGodina=2016&type=ID&flightSearch=true

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous00:02

      Yep. They flew those charters last year as well.

      Delete
    2. Anonymous00:04

      That sounds right now, thanks :)

      Delete
  23. Anonymous00:03

    ;)

    http://i1378.photobucket.com/albums/ah109/rosko79/S60426-204233_zpsybt8uq7i.jpg

    ReplyDelete

Post a Comment

EX-YU Aviation News does not tolerate insults, excessive swearing, racist, homophobic or any other chauvinist remarks or provocative posts with the intention of creating further arguments. A full list of comment guidelines can be found here. Thank you for your cooperation.