Airlines gear up for Belgrade Tourism Fair

NEWS FLASH


Several carriers will be taking part at the 2017 Belgrade Tourism Fair, which begins today, with Air Serbia being one of the largest exhibitors. Besides the Serbian carrier, several other airlines that are also taking part in this year's event include Air China, Air Cairo, Aeroflot, Lufthansa, Montenegro Airlines, Ellinair and Turkish Airlines. Air Serbia is offering visitors a chance to win tickets to New York or Venice when they purchase tickets to any destination in its network at the fair. Every 20th visitor who buys a ticket at the Air Serbia stand will receive a return economy class ticket to Venice, while every 100th visitor will win a return economy class ticket to New York, providing they are able to correctly answer a short quiz about the carrier. In 2016, the Tourism Fair attracted more than 1.100 exhibitors from fifty countries and pulled in over 70.000 visitors.

Comments

  1. Anonymous12:18

    Didn't someone say that the Chinese were also taking part?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous12:23

      China National Tourism Organisation is taking part gor the first time.

      Delete
    2. Anonymous12:55

      So could we expect some sort of an announcement?

      Delete
    3. Anonymous12:58

      I doubt today. Air China has a stand too. Just visited.

      Delete
    4. Sledeći mesec će biti objavljeno uspostavljanje direktne linije i to u toku posete vlade Srbije Pekingu.Koliko sam video pravi se dosta toga zanimljivog za tour operatere iz Kine ( a jedan je i paket aranžman da u toku posete Srbiji Kinezi dobiju instant vizu na dva dana za Budimpeštu i 3 dana Crnu Goru), radi se i sa gradom Mostarom da bi se uradila i jednodnevna tura grada.

      Delete
  2. Posle mnogo godina sa aerodroma Nikola Teala,
    letece strani avio operater. Toje vise nego dobro za turizam. Mislim prvenstveno, dolazak kineskih turista. Naravno i poslovnih. Pod uslovom da se nastive Kineske investicije i sirenje agencija i predatavnistava sa dalekog istoka, pozicionira u Beogradu. Beograd ce verujem ojacati svoju poziciju za koncesijom svoje vazdusne luke. Kao i daleko vece investicije u Srbiji. Mada za sada je ovde u Srbiji, nisko budzetni prevoz na interkontinentalnim destinacijama je nepoznato i "svetogrdje" zbog nemogucnosti takmicenja koja ce verujem i ovde stici. Vec duze vreme ima veci broj dugo linijskih LCC u USA, Kanadi, Australiji... koji imaju letove u interkontinentalnim destinacijama. Mozda Qantas-ova LCC cerka kompanija uskoro pocne letove za Atinu, Rim, Amsterdam... Obzirom na mogucnost non stop letenja do Evrope sa svih kontinenata, aviona poput A350, kao i B777,B787. Bilateralni sporazumi postoje. Mnogo brzo se menja i povecava izbor i mogucnosti u brzim promenama koje su u toku. Srbija se nedovoljno trudi, bolje reci sporije deluje u razvoju infrastrukture. Vazdusni transport i razvoj joj nije glavni prioritet. Pomaka ima, ali do sada su spori. Nada ostaje da ce i ovde stvari brze razvijati. Da bi se ostalo u svetu gde monopol bar malih drzava je samokaznjavanje.
    Rodney.
    Kraljevo

    ReplyDelete

Post a Comment

EX-YU Aviation News does not tolerate insults, excessive swearing, racist, homophobic or any other chauvinist remarks or provocative posts with the intention of creating further arguments. A full list of comment guidelines can be found here. Thank you for your cooperation.