Niš Airport terminal overhaul advances

NEWS FLASH


The overhaul of Niš Constantine the Great Airport in Southeastern Serbia is continuing to progress. The airport completed the expansion of its check-in areas this week by adding additional counters, while work on the exterior and roof is ongoing. The project is being funded jointly by the Serbian government and local authorities and is valued at 210.000 euros. Niš Airport handled 20.693 passengers in January, an increase of 316.4% on last year. It anticipates welcoming over 300.000 travellers in 2017. Recently, both Swiss International Air Lines and Germania Flug confirmed they would launch flights from Zurich to Niš in April and June respectively, joining Wizz Air and Ryanair in serving the airport.


Comments

  1. Anonymous11:05

    Where is the ILS they promised??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ILS will be installed till end of year.

      Delete
  2. Anonymous11:40

    I wonder if Wizz will announce base there after the work is done.

    ReplyDelete
  3. Svaki novi dodatak, preuredjenje Niskog terminala, piste i rulne staze donose veliku radost ljudima koji mogu da se raduju ozivljavanju Jugoistocne luke Srbije. Jos da se aktivira Kraljevacka Morava i Uzicke Ponikve za LCC, carter i kargo letove, i eto zaokruzenog, ukupnog razvoja vazdusnog saobracaja Srbije.
    Pozdrav iz Kraljeva.
    Rodney & Lobby Group.
    Kraljevo + Sydney

    ReplyDelete
  4. Anonymous14:34

    Rodney, nisi spomenuo ANT Beograd šta bi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Postovani Anon 2:31 PM.
      Nisam pomenuo u prethodnom postu Aerodrom Nikolu Teslu, zbog toga sto sam pomenuo samo tri regionalna aerodrom u sastavu
      Grupacije Aerodromi Srbije. Jedina mogucnost da se aktiviraju tri aerodroma juzno od Save i Dunava, jesu nisko budzetne avio kompanije. Beogradski aerodrom ima sasvim drugu strategiju, strukturu, mogucnosti... Verujem da u iducih deset do petnaest godina Nikola Tesla ce imati oko deset miliona putnika. U to vreme i Niski, Kraljevacki i Uzicki zajedno, daj Boze dodju do jednog miliona putnika. Sto ce biti izmedju 8% i 10% putnika. U odnosu na centralnu vazdusnu luku Srbije. Uvazeni Anon 2:34 PM, iskreno se badam da ste shvatili na koji nacin sam izneo poglede buduceg razvoja.
      Sa postovanjem.
      Rod.

      Delete
  5. Anonymous15:47

    What happened to Tuzla terminal overhaul?!

    ReplyDelete
  6. Anonymous01:02

    Nedavno sam leteo ka Berlinu iz Nisa i mogu reci da je avion bio krcat (doduse velikom vecinom Roma ali bilo je dosta i stranih turista). Nazalost, i pored ljubaznosti jednog radnika aerodroma Nis...ostali su bili maksimalno neljubazni, ukljucujuci i gospodju na pasoskoj kontroli. Mislim da takva ponasanja ipak treba sankcionistati. Ipak nisu bas svi putnici isti, a i ne idu sa istim razlogom na put tako da je neprihvatljivi steci vrlo ruzan utisak i u odlasku ali i u dolasku.
    Eto, ja se ipak veoma radujem ozivljavanju ovog aerodrom i uvek cu ga koristiti sa veliki zadovoljstvom.
    Srdacan pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous08:56

      Ne cudi me. Juce je izasao tekst u Juznim vestima o tome kako su se ljudi zaposljavali na aerodromu u Nisu i kako su namestani konkursi za unapred izabrane kandidate.

      Delete
    2. Anonymous17:46

      @1:02 naravno da nismo svi isti, osim vas rasista postoje i normalni ljudi. Čudim se exYu da objavljujete ovakve rasističke postove.

      Delete
    3. Anonymous18:04

      Šta je tačno rasističko? To što su zapolseni neljubazni? Nauči značenje reči radizam.

      Delete
    4. Anonymous19:00

      Mozda nisi svestan svog rasizma: "...avion bio krcat (doduse velikom vecinom Roma" ili "Ipak nisu bas svi putnici isti".

      Delete
    5. Anonymous14:36

      Radnici na pasoskoj kontroli su policajci granicne policije a ne aerodroma, trebalo bi to da neko da zna.. vidim polomise se oko nas na aerodromima po Evropi, 50 puta sam ocima gledao raznorazne neprijatnosti koje su putnici imali... a te vase Juzne vesti su kolko vidim pljuvaonica u Nisu... na aerodromu sa ovakvom ekspanzijom sa ovim kompanijama, nema sanse da svako ne obavlja svoj posao kako treba inace to nebi ni radilo...

      Delete

Post a Comment

EX-YU Aviation News does not tolerate insults, excessive swearing, racist, homophobic or any other chauvinist remarks or provocative posts with the intention of creating further arguments. A full list of comment guidelines can be found here. Thank you for your cooperation.